Vilken sängram ska man välja? Det finns mängder av modeller och varianter att välja bland och det kan vara svårt att veta vilken som skulle bli bäst i sovrummet. I den här texten kommer vi titta lite närmare på vad man bör tänka på innan man bestämmer sig för vilken sängram man ska köpa. Förhoppningsvis kommer du ha god nytta av de råd vi delar med oss av.

 

Massivt trä

En sängram av riktigt hög kvalitet bör vara tillverkad i massivt trä. Då vet du att du får en sängram som håller länge och ser bra ut. En sängram i massivt trä bidrar till ett vackert sovrum eftersom trä är ett fint naturmaterial. Sängramar av hög kvalitet brukar vara behandlade med omsorg och kärlek. Med hjälp av god träbehandling får träet en snygg finish som bidrar till känslan av kvalitet och lyx.

 

Eftersom trä är ett levande naturmaterial så kräver det visst underhåll. Det brukar inte vara svårt och instruktioner kring hur man ska gå tillväga följer med sängramen som du köper. Oftast handlar det om att torka av träet med en fuktig trasa då och då eller att behandla träet med någon form av medel med jämna mellanrum. Sköter du om din sängram så förlänger du dess livslängd och den kan då behålla sitt snygga utseende lång tid framöver. Vi rekommenderar att du tar väl hand om sin sängram, det är trots allt en investering du gjort för dig själv.

 

Olika modeller

Oavsett vilken typ av sängram som du föredrar så finns det säkert någon som passar din stil. Du kan hitta sängramar i massiv kärnved, ek eller tall. Det finns sängramar med goda förvaringsmöjligheter och det finns funktionella sängramar med riktigt snygg design.

 

Om du väljer en sängram av riktigt hög kvalitet så vet du att du får en ram som håller länge. Det brukar man spara pengar på i längden.