Att komma igång med träningen hemma kan vara svårt. Det finns inte alltid tid och utrymme för att ägna sig åt sin träning så mycket som man skulle vilja. Men i den här artikeln ska vi dela med oss av några tips kring hur du kan komma igång. Bland annat kommer vi tipsa om lite träningsutrustning som kan vara bra att ha och som kan underlätta din träning. Med hjälp av rätt träningsredskap kan du nämligen göra en mängd olika övningar, för både styrka och kondition.

 

Exempel på utrustning

 

Har du svårt att hitta utrustning som passar den typ av träning som du vill ägna dig åt? Vi rekommenderar att du börjar med en träningsmatta. Den kan du rulla ut på valfri plats i hemmet – och genast har du skapat utrymme för din träning. Köp gärna en träningsmatta av riktigt hög kvalitet – den ska gärna vara tjock och kännas skön. En träningsmatta går utmärkt att använda såväl hemma, som på gymmet eller ute. Många träningsmattor har dessutom hål så att de kan hängas upp väggen.

 

Fördelar med hantlar

 

När du väl har din träningsmatta och har börjat träna med din egen kropp som motstånd kan du börja testa andra typer av redskap. Bland annat rekommenderar vi hantlar. Det finns många fördelar med hantlar. Du kan träna både styrka och förbränning. Det krävs inte mycket plats för att träna med hantlar, och du kan öka svårighetsgraden genom att använda dig av tyngre vikter.

 

Några andra exempel på träningsredskap som är värda att prova är träningsband, yogamattor, kettlebells och balansplattor. Med en liten samling av träningsredskap hemma kan du enkelt variera din träning, det blir roligare att träna och chanserna att träningen faktiskt blir av ökar. Vi önskar dig ett varmt lycka till med din hemmaträning och hoppas du ska hitta former för träningen som passar dig.