Många har träningsredskap och liknande hemma, kanske med ambition om att det skall vara ett hemmagym. Ett hemma gym är ett utmärkt komplement till ett vanligt gym-medlemskap, eftersom man kan utföra en del standarövningar hemma, och man kan få tränat även om man inte hinner ta en tur förbi gymmet. Den bästa träningen är ju den som blir till något. För en allsidig och rolig styrke -och -fitnessträning, är ett medlemskap hos ett större gym oftast att rekommendera, även om man har ett litet hemma gym. Här följer dock således ett par tips om vad man behöver i ett litet hemmagym.

Starta med ett multigym

Det finns många så kallade multigym på marknaden, och ett multigym är också den upplagda starten till ett hemmagym. Det innehåller en träningsbänk, med olika funktioner för att kunna styrketräna olika muskelgrupper. Man bör välja ett som har goda recensioner och testresultat när det kommer till användarvänlighet och säkerhet. Därefter handlar det mest om hur många funktioner man önskar, och hur mycket man har lust att betala. Vi kan rekommendera Titan Fitnes Homegym – 100kg, som är ett kompakt multigym med 24 funktioner. Det är en testvinnare i oberoende test när det kommer till budgetvänlighet. Priset ligger normalt mellan 6-7000kr beroende på förhandlare.

Övrig utrustning och inredning

Även om man inte är intresserad i yoga eller pilates, så är en yogamatta användbar till stretchövningar och avkopplande restitueraövningar. Komplettera därutöver multigymmet med hantlar i några olika vikter, så har du en bra utrustning till din kompletterande styrketräning hemma. Till sist kan det varmt rekommenderas att använda lite energi på att inreda sitt hemmagym-område. Om det är trevligt att vistas där är det större sannolikhet att träningen blir av. Det bör inte vara för mörkt i området, och man skall helst kunna öppna fönster så att man får in frisk luft. En idé är att skaffa ett litet kylskåp som man kan placera i hemmagymmet. Där kan man förvara kalla drycker och proteinshakes mm. Till sist men inte minst, bör man ha möjlighet att spela musik till sin träning. Lycka till med ditt hemmagym!

13 Comments