1. Trädgårdsmöbler ska vara tåligare än vanliga möbler
 2. Lugn i kropp och själ
 3. Letar du efter en ny och pålitlig cykel?
 4. Förbindelser över sundet?
 5. Ta ett lån för att köpa ny cykel
 6. Köp de bästa träningsredskapen för att komma i form
 7. Kom äntligen igång med gymmandet
 8. Utrustning för löpträningen
 9. Fitness är inte bara en hobby, men en livsstil!
 10. Unika träningsmetoder som sätter igång motivationen igen
 11. Att ta hand om sig mellan träningarna
 12. Kom igång med träningen hemma
 13. Har du problem med pronationen?
 14. Så väljer du rätt sängram
 15. Få ordning på hemmagymmet
 16. Inred ett hemmagym som komplement
 17. Skriv ner dina målsättningar för din träning
 18. HAR DU EN MODERN OCH ATTRAKTIV LIVSSTIL?
 19. Every pleasure is to be
 20. Heaven it in so upon so life
 21. Said could convince her and
 22. Simple and regular than
 23. Replenish itself
 24. Pityful a rethoric ques
 25. If several languages coalesce
 26. When I hear the buzz
 27. Cattle i green first good
 28. Pronunciation more common
 29. She reached the first hills
 30. To achieve this it would be necessary
 31. I neglect my talents
 32. She packed her seven versalia
 33. Heaven and earth seem
 34. The blind texts it is an almost
 35. I should be incapable
 36. Evening be whose seasons
 37. Plants are noticed by me
 38. Their pronunciation and their most
 39. Unknown plants are noticed
 40. Grammar resulting language
 41. It is a paradisematic country
 42. Hello world!
 43. Then they are still using her
 44. Could refuse to pay expensive
 45. Could impress upon paper
 46. Her for their projects again
 47. Heaven and earth seem
 48. Where it came from it
 49. When darkness overspreads
 50. Then she continued her way
 51. My soul is the mirror
 52. Into the belt and made

Känner du ibland att fötterna är ovanligt trötta efter att du löptränat? Eller har du smärtor i höfter, ryggrad, ben och bäcken, vilka är särskilt framträdande efter träningen? I sådana fall kan du ha problem med din pronation. Du behöver inte vara orolig, för det är inget farligt – faktum är att ungefär 80% av hela jordens befolkning har problem med så kallad överpronation. Det är däremot naturligtvis någonting som bör åtgärdas, eftersom det är en obehaglig känsla som gör både vardagen och träningen mindre njutningsfull. Läs denna artikel för att få reda på mer om pronation, och hur du lätt kan se till att den fungerar som den ska.

Men vad är pronation?

Pronationen är en rörelse, en mekanism, i foten som finns för att dämpa stötar när du står, går och springer. Man skulle kunna säga att pronationen är din kropps egen stötdämpare, och det är just därför en överpronation kan påverka inte bara fötterna, utan axlar, höfter, bäcken och ryggrad. Tänk dig en bil vars stötdämpning inte fungerar – den bilen kommer inte köra bra särskilt länge, och detsamma gäller med din kropp. Tänk på hur mycket vikt dina fötter bär varje dag, särskilt om du tränar mycket, så förstår du vikten av att ha en välfungerande pronation.

Det är som sagt väldigt vanligt med överpronation, och det märks tydligast om du tränar mycket. Men lösningen för att få en bra och sund pronation är enkel. Här har vi samlat några tips på vad du kan göra för att undvika och behandla problem med pronationen, så att din träningsupplevelse, och vardag, blir mer behaglig.

Välj ett par bra löparskor

Det första steget mot en naturlig pronation är att kontrollera att du har bra löparskor, som tillåter pronationen att fungera som den ska. Du behöver ett par löparskor som inte bara känns bra att springa i, utan som även håller foten rak under hela löpturen. För de flesta räcker ett par bra löparskor mycket väl för att förebygga och behandla överpronation till följd av träning. Men för vissa räcker inte detta, och om du dessutom har tendens till överpronation av din vardagsgång är det viktigt att du även till vardags använder skor som håller foten rak. Här blir det lite knivigare, eftersom ytterst få vardagsskor ger denna möjlighet.

Iläggssulor för bra pronation

Om pronationsvänliga löparskor inte räcker, eller om du behöver skor som hjälper din pronation även i vardagen (och det behöver egentligen de allra flesta) är den smidigaste lösningen att skaffa ett par iläggssulor särskilt utformade för att tillåta foten en bra pronation. På detta vis kan du fortsätta använda de skor du tycker om mest, samtidigt som dina besvär orsakade av överpronation både behandlas och förebyggs. Lösningen för att slippa obehag och smärta, och för att säkra din kropp en fungerande stötdämpning livet ut, är alltså väldigt enkel och billig. Du kan hitta sulor som hjälper dig till en bra pronation, och för många andra åkommor i fötterna, hos en seriös förhandlare av iläggssulor, såsom www.alignfootwear.se.