Ett outnyttjat garage är en av de bästa platserna du kan hitta för ditt gym. Golvet har byggts för att hålla till en bils vikt, så det kommer inte att vara några bekymmer för om golvet håller. Du kommer också att ha starka blockväggar som är lämpliga att hänga fast saker på. Dessutom slipper du bekymra dig om ifall du stör de andra i hushållningen. De kommer inte att höra dig ute i garaget.

Dra nytta av ett lokalt gym där du kan prova olika maskiner, så du se kan vilka du helst vill ha i ditt eget gym. Du kan till och med fundera på att boka en session med en personlig tränare där du kan diskutera dina fitnessmål och utarbeta vilket kit som är mest fördelaktigt för ditt träningsprogram.

Att välja gymutrustning kommer i slutändan att handla om hur mycket utrymme du har och vad din budget är. Känns budgeten begränsande kan du undersöka dina lånemöjligheter hos Profilkredit, och se om det kan vara en lösning.

Interiör, väggar och golv

Det kan hända att du behöver fastgöra saker i väggar eller tak, till exempel förvarings- eller träningssäckar. Om du inte har solida väggar kanske du måste förstärka väggarna för att de ska kunna hålla för påfrestningarna.

Du bör ta itu med ljudisolering av rummet, eftersom gym kan vara bullriga platser. Leta efter speciellt ljudisolerande gipsskivor, eller sätt isolering mellan väggar, golv och tak för att minska ljudet

När du väljer golv till ditt gym måste du se till att du hittar en produkt som:

  • du inte kommer att halka på medan du tränar
  • kan klara slitage från vikter och utrustning.

Matta är ett dåligt val eftersom det är svårt att hålla rent och du ska också undvika klinker, sten eller liknande Detta spricker om du släpper vikter på dem. Kakel kan dessutom vara halt.

19 Comments