Om du tar din träning på allvar händer det säkert också att du råkar ut för muskelspänning eller bara överansträngning. Ett snabbt och effektivt medel mot detta är massage. Kanske har du redan provat någon av de många olika massageformerna som erbjuds runt omkring. Shiatsu massage är rena njutningen men även andra former för massage som vibrationsmassage och knackningsmassage. Det är dock inte alltid att det passar in i schemat att gå iväg och bli masserad. Då finns alternativen med de elektroniska hjälpmedlen.  En massagematta är nog den bland de olika formerna för massageutrustning, som bäst klarar att ta hand om hela kroppen.

De finns flera olika former för massagemattor på marknaden och de flesta finns att hitta på nätet. Du kan t ex hitta några i den överkomliga prisklassen på https://cheapcharly.se/ Massagemattor lämpar sig för dig som vill massera hela kroppen. Den ger inte koncentrerad behandling av nacke eller vader, utan detta är en generell behandling av hela kroppen. Gäller det vanlig avspänning är det oftast det som är bäst.

Olika mattor ger olika sorters massage

Vibrations och knackningsmassage är förstås det vanligaste, men det går även att få tag på mattor som ger shiatsu-massage. De befinner sig förstås i övre delen av prisskalan, men för den som är ute efter något verkligt lyxigt är det väl värt pengarna. Vibrassionsmassage kan vara både lugnande och uppiggande, helt beroende på vilken inställning du väljer på din massagematta. En del mattor kombinerar tryck med värme och kan på så vis ge en mera djupgående massage. Vill du ha massage i badet finns det även speciella spamattor, som med hjälp av luftbubblor ändrar ett helt vanligt badkar till ett lyxigt spabad.

Vissa mattor drivs med batterier och en sådan kan vara värd att fundera på, om du vill kunna ta med den. Utomhusmassage när du ligger och njuter av vårsolen är inte det värsta man kan råka ut för. Du ska dock vara säker på att mattan är vädersäker och tål fukt innan du tar med den ut. Även i solen kan marken vara fuktig.